
ငယ္ရြယ္စဥ္ကတည္းက အသားမ်ားမ်ား စားသံုးေလ႔ရွိသူမ်ား
ေသြးကင္ဆာျဖစ္ပြားရန္ ရာခိုင္ႏႈန္းမ်ား
ငယ္ရြယ္စဥ္ကပင္ စတင္ကာ အသားမ်ားမ်ား စားသံုးေလ့ရွိသူမ်ားသည္ အရြယ္ေရာက္လာသည့္အခါ ေသြးကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားရန္ ရာခိုင္ႏႈန္းမ်ားေၾကာင္း အေမရိကန္ဟားဗတ္တကၠသိုလ္မွ သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက သတိေပးလိုက္သည္။ စားေသာက္မႈအေလ့အထသည္ ေသြးႏွင့္ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါမ်ားကို ျဖစ္ပြားေစရန္ တြန္းအားေပးသည့္အခ်က္ျဖစ္ေၾကာင္း၊ အသက္ႏွစ္ႏွစ္မွ ၂၀ အရြယ္အၾကား ကေလးငယ္ႏွင့္ လူငယ္မ်ားအေနျဖင့္ အသားမ်ားမ်ား စားသံုးျခင္းသည္ ဆိုးရြားေသာ ေသြးႏွင့္ပတ္သက္သည့္ ေရာဂါမ်ားျဖစ္ပြား ေစတတ္ေၾကာင္း ၄င္းတို႔သုေတသနျပဳလုပ္ခ်က္၌ ေဖာ္ျပထားသည္။ ငယ္ရြယ္စဥ္ကပင္ အသားမ်ားမ်ား စားသံုး ေလ့ရွိသူမ်ားအေနျဖင့္ ေသြးကင္ဆာျဖစ္ပြားရန္ ၇၄ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ ရွိေၾကာင္း၊ အသားမ်ားမ်ား စားသံုးေလ့ ရွိသူမ်ား၏ ေသြးအတြင္း၌ ေသြးကလာပ္စည္းမ်ား ပ်က္စီးမႈမွာ သာမန္လူမ်ားထက္ ပိုမိုမ်ားျပားေၾကာင္း အေမရိကန္သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ငယ္ရြယ္စဥ္ကပင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို မ်ားမ်ားစားသံုးသည့္ အေလ့အထရေစရန္ ျပဳစုပ်ိဳးေထာင္ေပးသင့္ေၾကာင္း ၄င္းတို႔က အႀကံျပဳထားသည္။
ဗီတာမင္စီ ပါ၀င္ေသာ အစားအစာမ်ား ပံုမွန္စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္
အဆစ္အမ်က္ေရာင္ေရာဂါ အမ်ိဳးသားမ်ား၌ မျဖစ္ပြားႏိုင္
ဗီတာမင္စီ ပါ၀င္ေသာအစားအစာမ်ား ေန႔စဥ္စားသံုးမႈ ေလ်ာ့နည္းပါက အမ်ိဳးသားမ်ားတြင္ အဆစ္အမ်က္ေရာင္ေရာဂါ ခံစားႏိုင္ရေၾကာင္း ျပင္သစ္သုေတသနပညာရွင္က ထုတ္ေဖာ္ေျပာၾကားသည္။ သံပုရာသီး၊ လိေမၼာ္သီးႏွင့္ အျခားေသာ ဗီတာမင္စီပါ၀င္သည့္ အစားအစာမ်ားကို သတ္မွတ္ထားေသာ ပမာဏ ျပည့္မီစြာ စားသံုးပါက အမ်ိဳးသားမ်ားတြင္ အဆစ္အမ်က္ေရာင္ေရာဂါ မခံစားရႏိုင္ေၾကာင္း ၄င္းတို႔က ေျပာၾကားသည္။ အမ်ိဳးသားမ်ားအေနျဖင့္ တစ္ေန႔လွ်င္ ဗီတာမင္စီ ဂရမ္ ၁၀၀၀ မွ ဂရမ္ ၁၅၀၀ အတြင္း စားသံုးေပးပါက အဆစ္အမ်က္ေရာင္ေရာဂါျဖစ္ပြားမႈ ၃၄ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းေစေၾကာင္း သိရသည္။ ဗီတာမင္စီသည္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း အဆစ္အမ်က္ေရာင္ေရာဂါ ျဖစ္ပြားေစသည့္ ယူရစ္အက္စ္ သာမန္ထက္မ်ားမႈသည္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း ဇီ၀ျဖစ္စဥ္ကို ေျပာင္းလဲကာ ဆိုးရြားသည့္ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈျဖစ္ေပၚေစေၾကာင္း ျပင္သစ္သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားသည္။
ျမန္မာ့အလင္း(အင္တာနက္က်န္းမာေရး)မွ
0 comments:
Post a Comment