Friday, March 13, 2009

ထူးထူးျခားျခား အသားဟင္းခ်က္နည္းမ်ား

၀က္သားစြပ္ျပဳတ္ျပဳတ္သည့္အခါ လိေမၼာ္ခြံအျပား သံုးေလးျပားထည့္ၿပီး ျပဳတ္လွ်င္ စြပ္ျပဳတ္မွာ မအီဘဲ အရသာခ်ိဳဆိမ့္လာပါမည္။
ဆိတ္သားခ်က္သည့္အခါ လိေမၼာ္ခြံအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးခ်က္လွ်င္ ဆိတ္သားမွာ ၫွီေစာ္ကင္းၿပီး အရသာလည္း ပိုမိုေလးနက္လာသည္။
အမဲသားခ်က္သည့္အခါ ေရႏွင့္မခ်က္ဘဲ ဘီယာႏွင့္ခ်က္လွ်င္ အမဲသားႏုလာၿပီး အနံ႔ေမႊးႀကိဳင္လာလိမ့္မည္။
ၾကက္သားကို ေပါင္းအိုးႏွင့္ မေပါင္းမီ သန္႔စင္ေအာင္ေဆးၿပီး ၾကက္သားကို ဘီယာရည္ခပ္က်ဲက်ဲတြင္ မိနစ္(၂၀)မွ်ၾကာေအာင္ စိမ္ထားလိုက္ပါ။ ထုိအခါ ၾကက္သားဟင္းနံ႕မွာ ေမြးၿပီး ၾကက္သားဟင္း၏အရသာမွာ ပိုမို ေကာင္းမြန္လာလိမ့္မည္။

0 comments:

Post a Comment